Het Shop-Systeem biedt een oplossing voor consumenten die collectief willen inkopen bij groothandels, bijvoorbeeld bij een cooperatie van biologische boeren.

Het systeem werd op maat ontwikkeld voor De Groenteclub in Bussum. Het is zo opgezet dat een kleine "widget" in de eigen site van het collectief kan worden gehangen, die communiceert met een "backend" service (op onze servers).

Voor de deelnemers is het heel simpel; ze stoppen met een druk op de knop artikelen in het "mandje" van de widget en versturen met een druk op de knop hun bestelling. Voor de beheerders is er een "backoffice" webapplicatie (op onze servers) waarmee ze het assortiment beheren, bestellingen van een groep aggregeren tot een backorder (=leveranciers-bestelling), en pakbonnen uitdraaien.

Het systeem is gemaakt om voor een klein aantal groepen (zeg 2 of 3) bestellingen op te nemen en deze periodiek (zeg eens per week) te backorderen en uit te leveren. Er is dus geen betaalsysteem aan gekoppeld. Het "unique selling point" is dat de integratie met een bestaande website heel eenvoudig is en eigenlijk alleen vereist dat de javascript en css van de widget kan worden geplaatst. Onafhankelijk van het gebruikte CMS.

Een voorbeeldwinkel met gastopenstelling vindt u hier. De bijbehorende backoffice, met online documentatie, vindt u hier.